tisdag 14 augusti 2018

VästraGötaland turen


Helgen blev en tur i nordöstra hörnet på Västra Götaland.
Min Gudrun skulle ner till Sjötorp och simma kanalsimmet på lördagen. Vi åkte i väg på onsdagen mot Hova trakten, som inte är okändmarker för oss men, jag skulle till Älgarås för ett ärende så då blev det åt det hållet. Vi hittade en liten camping strax norr om Hova vid sjön Skagern. Den resan hade vi inte vår kära husbuss tyvärr, hon har ont i magen, det vill säga motorn ska bytas. En slang har gått sönder och till följd av det så gick motorn varm och det kom in vatten i motorn.

Men min snälla dotter lånade ut sin husbil till oss så vi kom ut lite iaf.
Campingen var fin men det har nog blivit problem med att få plats för vår husbussen, men det blev en natt där. Vi gick en liten runda och tittade på solnedgången över Skagern.

Nästa dag åkte vi ner till Älgarås och hämtade grejerna, vi fortsatte söderut ner mot sjön Viken. Efter den vägen passerade vi Sätra gård, och en fin Bokallé.
Strax efter bokallén fick ni syn på en konstig tall, från roten och ett par meter upp var det en stam där efter delade den sig i fyra rejäla träd.

Vår tripp fortsatte lite nordväst mot Töreboda och Lyrestad som var målet för denna dag.
Lyrestad är vårt smultronställe, ställplatsen vid kanalen är underbart vacker. Dit kommer vi ofta, men man måste komma tidigt på dagen annars är det fullt.
Lördagen var det dags för kanalsimmet för åttonde gången för Gudrun. Vi hade bestämt träff med våra vänner från Skövde som också skulle till Sjötorp och simma. Vår ställplats som vi brukade stå på fick vi inte i år, men campingvärden hade fixat platts i deras trädgård år både oss och vännerna från Skövde med el också.

Svante som han heter, talade sig varm för att han skulle minsann simma nästa år när vi träffade dem i Sjötorp förra året. Hans fru sa att det brukar vara så att det ska han göra, men sedan blir det inget mera. Men Gudrun och Maria gjorde upp att Gudrun skulle skicka ett Jul kort till Svante, och påminna om att han skulle träna inför simningen.
Vi kollade på anmälningarna under veckan, jo då han var anmäld.
Simningen gick bra både för Gudrun och Svante.
Det var mycket bra gjort av Svante, han hade stora problem med ena benet som inte ville följa med som det ska.


     Vi hade det mycket trevlig med våra vänner, och de lovade att åter komma nästa år igen.

Maria ser ut att må ganska gott med vår lilla Morris i knät.

//Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar