tisdag 2 augusti 2016

Mina tankar var kommer vi till Visingsö i dag

Dag 6
Från Valdemarsvik bar det av mot Västervik, vi tog av före Gamleby och åkte den smala land remsan ner mot Segergärdets naturreservat och Piperskärr och ner till Västervik. Där blev det ett besök i hamnen och i staden.
Nästa tänkta mål var Visingsö, men det är ju ganska långt dit från Västervik så vi bestämde oss får en övernattning där i mellan. Det blev strax före Eksjö, Lyckarp en liten privat ställplats för 10 husbilar. Mycket vackert och framför allt välskött.
Vi gick en runda på kvällen och kom fram till ett gammalt hus, runt huset och uthuset stod det en masa träskulpturer som var tillsågade med motorsåg.

Dag 7
Vidare mot Gränna och Visingsö, när vi var nere vid färjan så kom frågan igen, vad väger bussen? Men det var inga problem vi fick följa med. Men här fick vi betala färjeavgift, men tänkte jag transportstyrelsens färjor ska vara gratis.
Men det var så att Jönköpings kommun hyrde den av transportstyrelsen och då kunde de ta betalt över.
Visingsö är mycket fin ö, vi åkte ner till sydligaste änden och sedan tog vi västra sidan uppåt, det var smalt men det var asfalterat iaf. Det blev övernattning längst upp vid en liten badplatts, men där blev det ett även tyr för sig själv. Det kommer nästa gång.

//Per  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar